Quantcast
Channel: Eslöv – Skånska Dagbladet
Viewing all 6433 articles
Browse latest View live

Bil voltade efter kollision

$
0
0

STEHAG En person fick föras till sjukhus efter en kollision mellan två personbilar i Stehag på lördagsmiddagen.

Olyckan inträffade sedan föraren i en av bilarna gått av vägen och landat i ett dike intill en villaträdgård.
Bilen, en cabriolet, fick väja för en bilist som körde ut på väg 1314. De båda hakade i vandra och det slutade med att en av bilarna gick av vägen och voltade.
Föraren i cabrioleten slungades ur bilen och fick föras till sjukhus med okända skador.

– Mannen var talbar och vi fick kontakt med honom efter olyckan, säger räddningstjänsten insatschef Christoffer Stigsson.
Vägen fick stängas av helt under en dryg timme och till olycksplatsen kom räddningstjänsterna i Eslöv och Höör.


Ingen lösning för skandalhus

$
0
0

Eslöv Fastigheten på Norregatan i centrala Eslöv, har under lång tid varit något av en skamfläck.
Efter tvångsförvaltning och försäljning står fastigheten i fortsatt förfall.
Den nya ägaren har långt gående planer, men projektet har så här långt kostat stora summor pengar utan att leda någonstans. Tanken är att hela rasket ska rivas, men myndighetskrav förhalar arbetet.

Det är svårt att se hur fastigheten på Norregatan skulle kunna räddas. Den forna flerfamiljsbostaden är i fullständigt förfall, såväl utvändigt som invändigt.
På senare tid har dörrar brutits upp och längs med trottoaren växer ogräs.

– Det finns en handlingsplan som fastighetsägaren skulle följa. Det handlar om att fastigheten skulle tätas med lås och att se till så att ingen obehörig kommer in. Det ingår även grovstädning och att ta fram en mer detaljerad handlingsplan för fastigheten, säger Erika Fjelkner miljöchef i Eslövs kommun.
Turerna har varit många och snåriga. Den förra ägaren förmådde inte att sköta fastigheten, hyresgäster levde i misär och tillslut beslöt Eslövs kommun om ett hyresförbud.
Hyresgästerna tvingades flytta och fastigheten fortsatte att förfalla med vatten som trängde in och innertak som lossnade.
När fastigheten i november 2017 fick en ny ägare, Företagshus Leif Andersson, tändes ett nytt hopp.
Sedan dess har inte mycket hänt på platsen.
När Skånska Dagbladet når företagets vd Ulrika Andersson, låter hon uppgiven.
– Det här är verkligen ett sorgebarn som kostar pengar i form av konsultkostnader för att uppfylla Länsstyrelsen krav.
– Sett i efterhand borde vi ha gjort en riskanalys innan köpet, säger Ulrika Andersson vd vid Företagshus Leif Andersson.

Planen är att fastigheten ska rivas och att en ny ska byggas på tomten.
– Vi har haft arkitekter som ritat på att bygga en fastighet med fler lägenheter. Men för att få plats med det på tomten behövs en ny detaljplan, säger Ulrika Andersson och fortsätter:
– I arbetet med den stod det klart att det behövde göras en riskanalys, en analys som visade på begränsningar med anledning av järnvägen.

Men att vad sker fram tills dess? Ogräset växer tämligt vilt och dörrar bryts upp.
– Det är vi som fastighetsägare som ska stå för skötseln av ogräs intill fastigheten och det är bara att instämma i att det inte sköts.
– Sedan var det först när en granne kontaktade oss som vi fick information om att någon eller några rörde sig på fastigheten och hade gjort inbrott.

Det låter inte som ett särskilt trösterikt arbete?
– Det är verkligen svårt att få energi för ett projekt när det ständigt är ett steg framåt och två steg tillbaka, säger Ulrika Andersson.

Miss­handlad i cent­rum

$
0
0

Es­löv

En 17-årig yng­ling har an­mält en jämn­å­rig poj­ke för miss­han­del.
De ska ha blivit ovänner vid halv sex­ti­den på lör­dags­ef­ter­mid­dagen var­på yng­lingen fick ta emot slag mot armar och rygg och blev sparkad i benet. Po­lis­för­hör har i skrivande stund ej hunnit hållas.

Körde nar­ko­ti­ka­på­ver­kad

$
0
0

Es­löv

En man i fyrtioårsåldern åkte fast un­der fre­dagen vid lunch­tid när han körde nar­ko­ti­ka­på­ver­kad och utan kör­kort på läns­väg 113. Bilen ska ha fram­förts på ett vårds­löst sätt. Ären­det ru­bri­ceras grovt ratt­fyl­le­ri.

Hotades till livet

$
0
0

Es­löv

En man i fyr­tio­års­ål­dern ska ha blivit hotad till livet när han be­fann sig i en af­fär på Stora torg i Eslöv un­der lördagseftermiddagen.
Två män han inte känner men som han vet vilka det är, kom fram till honom och sa att de skulle döda honom. En be­kant till mannen har en­ligt an­mä­lan varit i kon­flikt med de båda utpekade männen.

Man förföljer kvinna

$
0
0

Eslöv

En kvinna i femtioårsåldern har anmält att en man följer efter henne när hon rör sig utomhus och dessutom skickar meddelanden via Messenger.
Kvinnan har sagt att hon inte vill ha någon kontakt men mannen slutar inte. I ärendet som rubriceras olaga förföljelse och ofredande finns en utpekad misstänkt.
Kvinnan har tidigare polisanmält mannen för liknande brott.

Anklagad för våldtäkt släppt

$
0
0

Mellanskåne
En man i fyrtioårsåldern hemmahörande i en mellanskånsk kommun begärdes på fredagen häktad för våldtäkt mot barn, men släpptes efter förhandling.

Brottet ska ha skett i närtid, någon dag innan häktningsförhandlingen.
Lunds tingsrätt försatte dock mannen på fri fot efter att åklagaren hade redovisat grunderna för häktning – att brottet ger minst två års fängelse samt att mannen skulle kunna undanröja bevis eller försvåra polisutredningen.

Tidningen har utan framgång sökt åklagare Lena Bredstedt under måndagen. (SkD)

Kan få böta 12 500 för biltur

$
0
0

Es­löv

En man i fyr­tio­års­ål­dern hem­ma­hö­ran­de i Es­löv åtalas för grov olov­lig kör­ning.
Han ska i slutet av juni kört bil utan kör­kort på läns­väg 113. Efter­som mannen ti­digare lag­förts för olov­lig kör­ning be­döms brottet som grovt.
Om han fälls kan han få böta över 12 000 kro­nor, 50 dags­bö­ter á 250 kro­nor.


Es­lövs­bo får rätt i bygg­lovs­tvist

$
0
0

Es­löv Pre­skrip­tions­tiden räddar en vil­la­ä­ga­re som byggt till utan bygg­lov.
Kom­munens rättelseföreläggande upp­hävs nu av läns­sty­rel­sen.

Es­lövs­bon fö­re­lades av kommunen att vid­ta rät­tel­se av flera bygg­na­tioner som ge­nom­förts på hans fas­tig­het utan bygg­lov.
Bland an­nat hade mannen in­rett ett ga­ra­ge som en lä­gen­het och sökt bygg­lov i ef­ter­hand, vilket han nekades.

I sam­band med det har han ock­så in­stal­lerat ett bad­rum i ga­ra­get, som när det upp­fördes hade bygg­lov för att an­vändas som just ga­ra­ge.
Mannen har ock­så upp­fört två för­råd på fas­tig­heten samt ett pann­rum, utan bygg­lov.
Es­lövs kom­mun be­slutade för­ra som­maren att mannen hade fyra vec­kor på sig att riva pann­rum, bad­rum och för­råd samt åter­ställa lä­gen­heten i ga­ra­get.
Be­slu­tet över­klagades till läns­sty­rel­sen som först be­slutade om in­hi­bi­ti­on och gav båda parter mer tid att in­komma med be­vis.

Nu har myn­dig­heten upp­hävt rättelseföreläggandet – för­ut­om för den delen som gäller pann­rummet.
Efter­som det gått mer än tio år se­dan ga­ra­get togs i bruk som lä­gen­het är ären­det pre­skri­berat.

Vad gäller för­råden upp­hävs kom­munens fö­re­läg­gan­de då det är för otyd­ligt for­mu­lerat.
Det går inte att av­göra vilket för­råd som åsyftas i be­slu­tet, var­för Es­lövs­bon får be­hålla båda trots att de upp­fördes utan lov.

Upprepade misstag med blodprover

$
0
0

Eslöv Sjuksköterskor inom Eslövs hemsjukvård har vid tre tillfällen glömt att anteckna personnummer på blodprover som skickats till vårdcentraler. Kommunens utredning visar på att en stressig arbetsmiljö gjort misstagen möjliga.

Hemsjukvården i Eslöv stödjer och behandlar främst äldre kommuninvånare.
Det handlar bland annat om att ta blodprov efter remisser från vårdcentraler.
Av tre avvikelserapporter, som skickats in av vårdcentraler till Eslövs kommun, framgår det att denna provtagning inte skötts prickfritt.

Det hela handlar om hur tre olika sjuksköterskor tagit blodprover på brukare, för att sedan skicka dessa till berörd vårdcentral.
När dessa kommit fram har det saknats korrekt dokumentation.
– Blodproverna har saknat personnummer, på så vis går det inte att veta om proverna är tagna från rätt brukare eller vem de tillhör, säger Pia Arndorff, medicinskt ansvarig sjuksköterska vid Eslövs kommun.

Pia Arndorff är den som utreder avvikelserna som vårdcentralerna skickat in.
I hennes utredning, som avslutas först i september, slår hon fast att det hela rör sig om stressrelaterade misstag.
– Den orsak som jag kunnat konstatera i min utredning, är stress. Man anser att man haft många patienter och att det inträffat andra saker i arbetet samtidigt som distraherat.

Hur det kommer sig att arbetssituationen är så stressig att den här typen av misstag uppstår, kan Pia Arndorff inte svara på.
– När jag slutför utredningar så lämnar jag de vidare till berörda chefer. Det är cheferna som måste vidta åtgärder och som har det mandatet, säger Pia Arndorff.

Efter sommarens semesterperiod ska personalen informeras och utbildas vidare för att liknande misstag ska kunna undvikas.

I det svar som kommunen lämnat på avvikelserna står det att ”Då rutin saknas i Eslövs kommun för blodprovtagning tar MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) upp frågan vid nästa samverksansmöte mellan kommuner och vårdcentralen så att en rutin kan upprättas”.
– Jag tycker det är viktigt att den här typen av avvikelser tas seriöst. Vi vill bedriva en bra vård och det är den i en majoritet av fallen. Alla har rätt att förvänta sig att få en bra och trygg vård, säger Pia Arndorff.

Carina Olesen är enhetschef vid vårdcentralen Kärråkra, samma vårdcentral som upptäckte misstagen.
Hon menar att provtagningar utan personnummer hör till ovanligheterna.
– Misstagen upptäcks direkt eftersom det saknas personnummer. Vi kan inte göra något med proverna och på så vis är det ingen skada skedd. Vi tar kontakt med den enhet som begått misstaget som får gå vidare med ärendet, Carina Olesen, enhetschef vid Kärråkra vårdcentral.

Enstöring på församlingshem

$
0
0

FLYINGE

Gårdstånga-Holmby föreläsningsförening har utökat höstens program (som Skånskan redovisat i tidigare artikel) med ytterligare ett föredrag den 20 november klockan 19.15. Eller rättare sagt handlar det om en teaterföreställning: skådespelaren Olof Bergström gestaltar den tragikomiske, enstörige ”Hissvägraren” som levt hela sitt liv i samma fastighet. Föreställningen äger rum i Flyinge församlingshem och är ett samarrangemang med Eslövs teaterförening.

Stal smyc­ken och kon­tan­ter

$
0
0

Es­löv

Un­der ett vil­la­in­brott i Gull­arp nå­gon gång mel­lan lör­dagen och mån­dagen, stals smyc­ken och kon­tan­ter.
Det var hus­vakten som kom förbi för att vattna blom­mor, som på mån­dagen upp­täckte att en dörr var upp­bru­ten och att nå­gon hade varit inne i bo­staden och rotat i lå­dor och i ett kas­sa­skåp.

Lurades på såld tv

$
0
0

Es­löv

En man i tret­tio­års­ål­dern satte in en an­nons på Blocket om en tv till för­sälj­ning.
En in­tres­se­rad kö­pa­re hörde av sig och de kom över­ens om tid och pris. Tv:n hämtades den 21:a juli men säl­ja­ren har ännu inte fått pengar in­satta på sitt kon­to.
Det rör sig om 3500 kro­nor som kö­pa­ren struntat i att över­föra. Det finns en miss­tänkt utpekad, en man 20-års­ål­dern.

Vårdcentral nekade vård för skadat ben

$
0
0

Eslöv Jessica Sjögren, som tar blodförtunnande medicin, skadade benet och fick ett uppskattningsvis 15 centimeter långt sår som blödde kraftigt. Men att få vård var inte lätt. Den egna vårdcentralen hade stängt och en andra nekade henne vård då det inte ansågs vara akut.

Det var när Jessica Sjögren slog i benet i en bildörr som hon fick ett sår som blödde kraftigt. Eftersom hon tar blodförtunnande medicin, blev det än viktigare att snabbt söka vård på den vårdcentral vid vilken hon är listad.
– Min dotter skjutsade mig till Brahehälsan i Eslöv, men jag kom en minut efter stängning, de stängde klockan 16, säger Jessica Sjögren.

I stället gick färden till ett apotek där personalen tipsade om Vårdcentralen Tåbelund som hade öppet en timme längre.
– Här såg en sjuksköterska mitt sår och sa att det behövdes sys. Men eftersom jag inte var listad där så kunde de inte hjälpa mig trots att jag såg läkare gå i korridorerna.

Jessica Sjögren berättar att hon fick hjälp med att lägga om såren men gavs ingen information om att hon kunde lista om sig för att få hjälp.
– Jag hänvisades till att söka vård i Lund, men det fanns inte längre någon som kunde köra mig dit. Jag förstår inte hur lagen är, jag förstår verkligen inte varför de inte kunde hjälpa mig.
Dagen därpå kunde Jessica Sjögren söka hjälp på Brahehälsan, den vårdcentral vid vilken hon är listad. Här har man lagt om såret flera gånger.
– Men de sa att det var för sent för att sy såret. Jag väntar bara på att det ska infekteras.
Karin Ekelund är verksamhetschef vid vårdcentralen Tåbelund. Hon säger att alla som behöver akut vård erbjuds detta.
– Ingen som söker vård här akut nekas, men sedan bedöms det i varje enskilt fall om det är akut eller inte. Är det inte akut så uppmanas man att söka vård där man är listad, säger Karin Ekelund.

Bedöms det vara akut när ett sår måste sys?
– Nu är vi inne på det enskilda fallet, vilket jag inte har kunskap om. Så i det här fallet kan jag inte uttala mig, säger Karin Ekelund.

Skånska Dagbladet har sökt verksamhetschefen på Brahehälsan i Eslöv som har semester.
Detta för att ställa frågan om hur det kommer sig att den privatägda mottagningen stänger en timme tidigare under sommaren jämfört med Tåbelund som ägs av Region Skåne.

Städning efter hemlös ger ej bidrag

$
0
0

eslöv Förvaltningsrätten ger Eslövs kommun rätt mot en hemlös man. Detta sedan mannen, som lider av psykisk ohälsa, krävts på ersättning för städning på det vandrarhem där han bott tillfälligt.

Sedan en ung man med psykisk ohälsa flyttat ifrån ett tillfälligt boende på ett vandrarhem, upptäcktes det att en nyckel saknades och att rummet var i dåligt skick.

Räkningen för att städa och byta mattor skickades till honom. Men räkningen på totalt 4 315 kronor ansåg mannen att kommunen skulle hjälpa till med att betala i form av ekonomiskt bistånd.
Något som kommunen inte höll med om. Ärendet skickades därför till Förvaltningsrätten i Malmö.

Av beslutet i förvaltningsrätten står det klart att mannen fått hjälp av kommunen att betala för boendekostnader på vandrarhem.
Detta efter att hans mamma på egen hand letat upp ett tillfälligt boende till honom, något kommunen misslyckats med.
Eftersom boendet stod på mannen själv och inte kommunen, skickades räkningen till honom istället för kommunen.

Argumentet till varför den hemlösa mannen inte själv ska betala för skadorna, är att han lider av en psykisk sjukdom och inte fullt ut kan ta hand om sig själv.
Måendet anses påverka förmågan att förstå hur han bör agera. Något som anses förändras när han får eget boende med stöttning i form av boendestöd och hjälp av föräldrarna för att hantera vardagliga ting.

Förvaltningsrätten ifrågasätter inte den hemlösas psykiska mående eller oförmåga att fullt ut inse vad som krävs för att undvika extra kostnader för städning och förlorad nyckel.
Likväl bedömer förvaltningsrätten att kostnaden inte är av sådan karaktär att den berättigar ekonomiskt bistånd.


Lokalpatriotism upprörde

$
0
0

mellanskåne Nya ”lokalpatriotiska” skyltar utmed de centrala gatorna var en av de stora snackisarna i Eslöv i slutet av juli för 25 år sedan.

Skyltarna, cirka 60 till antalet, var ett initiativ från kommunen och de lokala köpmännen och föreställde Eslövs kommunvapen mot den skånska flaggan. ”Skånepatriotisk propaganda”, tyckte en del Eslövsbor och ansåg att skyltarna borde plockas ner igen. Andra försvarade skyltningen.
– En Skåneflagga är väl inte märkvärdigare än en dalahäst? Vi är ju trots allt skåningar, varför skämmas för det, tyckte Eslövsbon Dan Eriksson och fick medhåll av Peter Broberg:
– Jag förstår inte det negativa i ordet lokalpatriotism. Om man inte står för det lokala, vad kan man då stå för?

Från köpmannaföreningens sida förklarade man att det kanske hade gått lite väl snabbt med att utforma skyltarna när kommunen hörde av sig och erbjöd ekonomisk hjälp. Tanken var egentligen att sätta Eslövs kommunvapen ovanpå den svenska flaggan, men eftersom det var lite oklart om flaggan fick göras oval – skyltarna skulle ha den formen – valde man istället den skånska flaggan eftersom den inte har några sådana restriktioner.
– Det handlar aboslut inte om någon Skånepatriotism, försäkrade föreningens Ulf Nilsson som även berättade att skyltarna bara skulle sitta uppe till jul.

Eslövssidan den 30 juli 1994 bjöd även på ett porträtt av Per Sjölin – civilingenjören som var tillverkningschef på Marieholms yllefabrik innan han skolade om sig till lärare och hamnade på Eslövs folkhögskola. Per Sjölin brann också för musiken och man får förmoda att ingenjörskunskaperna kom väl till pass när han tillverkade egna musikinstrument – bland annat en cembalo till Höörs kyrka.
Det rapporterades också om en enkätundersökning som stadsbiblioteket i Eslöv gjort bland sina låntagare. Den visade bland annat att låntagarna ville se fler exemplar av de populäraste böckerna. Men pengarna räcker inte för att tillgodose alla intressen, konstaterade dåvarande bibliotekschefen Torbjörn Lindell.
Hörbysidan bjöd på ett reportage från Östra Sallerup, där volontärer tillbringade varma sommardagar med att gräva i marken, bära sten och bygga ett stengärde i prästgårdsparken.
– I år har vi fortsatt arbetet med att restaurera det stengärde som löper runt hela parken. Dessutom har vi börjat gräva ut en av kanalerna, berättade Katarina Frost, ordförande i föreningen Jöns Hendrikssons minne.
Jöns Hendriksson var en kyrkoherde som på 1600-talet skapade den fina parken.

På Höörsidan stod att läsa om ett konfirmationsläger för ”förståndshandikappade” ungdomar (ett ordval som var allmänt vedertaget vid denna tid). ”Stämningen är uppsluppen och känslorna för varandra är inte att ta miste på”, kunde Skånskans reporter berätta från lägret.

Nekas er­sätt­ning – var kri­mi­nell

$
0
0

Es­löv En man från Es­löv som ut­satts för miss­han­del och som an­sökt om er­sätt­ning från Brotts­of­fer­myn­dig­he­ten får inga pengar.
An­led­ningen: han råkade ut för brottet me­dan han själv var kri­mi­nellt be­las­tad.

Ett brotts­of­fer som inte kan få ska­de­stånd på grund av okänd gär­nings­man el­ler att den dömde inte kan be­tala och som saknar för­säk­ring, kan få brottsskade­er­sätt­ning från stat­liga Brotts­of­fer­myn­dig­he­ten.
Detta hade mannen ifrå­ga an­sökt om ef­ter att för­ra hösten ha ut­satts för en grov miss­han­del.
Han blev miss­handlad med slag mot an­sik­tet och blev stampad på när han låg ner.

Gär­nings­mannen dömdes för miss­han­deln och skulle be­tala 16 000 i ska­de­stånd.
När det inte gick att få ut­be­talt vände sig brotts­of­fret till myn­dig­heten som nu nekar honom er­sätt­ning.

I be­slu­tet skriver myn­dig­heten att mannen vis­ser­li­gen ut­satts för ett brott som kan ge rätt till er­sätt­ning, men jämkar er­sätt­ningen till noll kro­nor.
An­led­ningen är att mannen ut­satts för miss­han­del i sam­band med att han varit in­blan­dad i kri­mi­nell verk­sam­het.
Gär­nings­mannen hade han lärt känna och ge­nom kri­mi­nella ak­ti­vi­teter hamnat i skuld till.
Efter­som mannen ge­nom kri­mi­na­li­tet ökat risken att själv ut­sättas för brott faller rätten till er­sätt­ning bort.

Nya ägare till fastighet i Stehag

$
0
0

Stehag

Arkadiusz Misiewicz, 35, och Maria Vernborg, 40, har köpt fastigheten på adressen Havrevägen 2 i Stehag av säljaren Gary Ericsson. Köpesumman blev 3 800 000 kronor och de nya ägarna tog över marken i juli 2019. Tomten är 1 077 kvadratmeter stor.

Ett par hundra meter bort såldes nyligen en fastighet, på Klövervägen 10. Priset för den blev 499 000 kronor.

Datum: 2019-07-03
Typ: Småhusenhet, tomtmark
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 3 800 000 kr
Taxeringsvärde: 296 000 kr
Adress: Havrevägen 2, Stehag
Kommun: Eslöv
Beteckning: Stehag 5:54

De har alltid kloten i spinn

$
0
0

harlösa Medlemmarna i föreningen SPF Harlösabygdens seniorer, har ett digert program att välja aktiviteter ur. Det handlar om bowling, gymnastik, resor och utflykter bland annat.
När Skånska Dagbladet kommer på besök står boule på schemat.

Glada tillrop och dova dunsar ljuder över grusplanerna i Harlösa.
Här har 12 seniorer samlats för att spela boule.
Inget konstigt i sig, flera av deltagarna spelar i ur och skur hela året.
– Vi spelar även när det är kallt och regnar lite, vi är lite speciella på så vis, säger Elsy Erlandsson och får medhåll av sina medspelare.

Matcherna är intensiva och tävlingsnerverna ger sig tillkänna flera gånger. Det mäts vilket klot som är närmst ”lillen” och pratas taktik.
Men mest av allt skämtas det fram och tillbaka mellan lagen.
– För mig handlar spelet om att ha roligt, det är för gemenskapen. Jag är själv ingen tävlingsmänniska, säger Bodil Larsson.
Motsatsen kan sägas om Thomas Lilja, som flera gånger deltagit i boule-SM.
– Det här året kände jag inte för att delta i tävlingarna i Linköping, men nästa år tror jag nog att det blir av, säger Thomas Lilja och berättar om hur Harlösas ungdomar var bland de bästa boulsespelarna i Sverige på 1990-talet.

Bakom dagens arrangemang står föreningen SPF Harlösabygdens seniorer, en förening med 120 medlemmar som i år firar 50 år.
– Det är en aktiv förening med många aktiviteter, föredrag och organiserade resor, säger Ulf Ohlsson som är föreningens sekreterare.

Att det är en aktiv förening råder det ingen tvekan om, av sommarens och höstens program ses bland annat konserter, resor och fester.
Boule spelas vid hela 98 tillfällen året runt, medan bowling arrangeras i Eslöv vid 18 tillfällen med start den 3 september. Dagen innan är det åter dags för gymnasitik.
Innan dess, mellan den 12-16 augusti för att vara exakt, bär det av till tyska Spreewald.
– Vi har även ett månadsmöte en gång i månaden vid vilket 40-50 medlemmar deltar varje gång, säger Ulf Ohlsson.
Rolf Jönsson som är vice ordförande i föreningen, understryker att föreningen är till för medlemmarna.
– Vår lokala förening är helt opolitisk. Vi driver inga politiska sakfrågor och lägger ingen vikt vid vad en enskild medlem har för politiska åsikter. På så vis skiljer vi oss från exempelvis PRO, säger Rolf Jönsson.

Gödselchock upprörde granne

$
0
0

Eslöv Fastighetsägaren blev orolig när han upptäckte att hans lantbrukande grannar dumpat sex containrar med gödsel – bara 40 meter från dricksvattenbrunnen.

Enligt de anteckningar som Eslövs kommun gjort efter att ha varit i kontakt med de inblandade parterna var det för en vecka sedan som fastighetsägaren upptäckte gödseldumpningen.
Eftersom han har sin dricksvattenbrunn i närheten och fick den förorenad för två år sedan är han nu orolig över att något liknande ska hända igen, framkommer det.

Gödselberget ligger enligt grannen endast 40 meter från brunnen. Dessutom är brunnen belägen på lägre marknivå än gödslet. Han är därför rädd att det ska läcka ner gödsel i brunnen om det skulle regna.
En miljöinspektör på Eslövs kommun tog kontakt med lantbrukarna och kom överens med dem om att gödslet måste spridas ut på åkermarken inom en vecka. En uppföljande kontroll av att så verkligen gjordes ska sedan göras.

Viewing all 6433 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>