Under helgen upptäcktes att någon okänd person sprutat diskmedel i fontänen på Stora Torg i Eslöv, och dessutom sprutat diskmedel på träden vid torget.
Polisen har fått in en anmälan om saken.
Under helgen upptäcktes att någon okänd person sprutat diskmedel i fontänen på Stora Torg i Eslöv, och dessutom sprutat diskmedel på träden vid torget.
Polisen har fått in en anmälan om saken.
En 28-årig man stal under måndagseftermiddagen en traktor hos ett företag på Verkstadsvägen i Eslöv. Han körde iväg med traktorn vid kl 16.38 efter att bara ha gått in på företaget och tagit den.
En från företaget körde efter i sin bil och polis larmades. En radiobil skickades dit och poliserna försökte få stopp på ekipaget, men föraren vägrade att stanna.
Istället körde han ut på en gräsmatta och ner i ett dike.
Mannen bor i Eslöv. Det finns inga uppgifter om att han skulle ha varit påverkad vid tillfället. Traktorn är värd 500 000 kronor.
Tillsammans med en kompanjon har han nyligen köpt den gamla fabriken för att rusta upp husen och satsa på uthyrning.
Det känns mer som att 36-årige Viktor Rempling och hans kompanjon blivit ägare till en hel by än till ett fabriksområde.
Från kanten av Rönne å ligger huskropp efter huskropp utspridda över ett stort område. Tegelhus som minner om snickeriindustrin, ett gammalt kostall, vaktmästarbostaden, ”tegelvillan” och den gamla kontorsbyggnaden med de mer sentida fabrikslokalerna. Totalt handlar det om elva olika huskroppar.
Sammanlagt handlar det om 190 000 kvadratmeter mark och 12 000 kvadratmeter under tak.
Allt det här blev han och kompanjonen ägare till i februari, efter att ha betalat 6,5 miljoner kronor.
Viktor Rempling slår fast att det är en allvarligt menad satsning som han och kompanjonen Mattias Altahr-Cederberg gör.
– Det här är långsiktigt för oss, och vi tänker behålla området livet ut. De stora lokalerna ska delas i mindre och renoveras, säger han.
Han växte själv upp i Stockamöllan. Föräldrarna bor kvar i en villa i byn och fortsätter engagera sig på olika sätt för byns bästa.
– Jag har sprungit här och lekt nere vid ån som barn. Det känns väldigt roligt för mig att vara med och bidra till att byn får liv. Folk i byn är väldigt engagerade och har alltid hjälpt till för att hålla området här i ordning.
Det var nere vid möllan vid åkanten som allt tog fart. På Kanotcentralen, där man kan hyra kanoter, hade han sitt första sommarjobb i mitten av 90-talet.
Där jobbade han i omgångar tills han tog över det från sin bror för att börja driva det i egen ägo år 2006.
Som ägare till Kanotcentralen var han hyresgäst till företaget som efterhand tagit över efter att Still Stocka AB lagt ned trucktillverkningen i Stockamöllan runt år 2012.
Företaget köpte den gamla fabriken för att gjuta betongfundament men efter ett par år la man ned den verksamheten. Istället tänkte företaget stycka av området för att satsa på uthyrning.
Viktor Rempling blev tillfrågad om han ville köpa loss byggnaden som Kanotcentralen ligger i.
Han kontrade med ett motbud.
– Jag frågade om de inte ville sälja allting och efter lite diskussioner blev det så. Jag såg att det fanns en marknad med att ha hyresgäster.
Viktor Rempling stannar upp och tar upp den ena mobiltelefonen, som ringer i ett. Samtidigt ringer det på hans andra telefon.
Alldeles nyss körde han truck och lastade av byggmaterial som ska användas för att renovera delar av nyförvärvet. Bara några minuter senare stod han på Kanotcentralen och hjälpte en familj tillrätta innan de gav sig ut på ån i sin hyrda kanot.
Utöver Kanotcentralen och det jättelika fabriksområdet är han även ägare till tre Lekiabutiker.
Viktor Rempling har att göra. Nu väntar upprustning och renovering för att få byggnaderna på fabriksområdet i ordning.
Det är uthyrningsverksamheten man tänker satsa på. Nya garageportar har monterats upp på sina ställen och de stora fabrikslokalerna ska styckas av till mindre lokaler.
När man övertog fabriksområdet i februari övertog man även 18 hyresgäster. Idag är man redan uppe i 22. Många tipsar varandra om att det finns lediga lokaler att hyra.
Flera hobbymekanikerhyr garageplats för att kunna meka med Amerikanaren eller entusiastbilen.
Det kommer en hel del förfrågningar från den typen av hyresgäster och tanken är att satsa på fler garage.
Bland de andra hyresgästerna finns några som bedriver loppisverksamhet och här finns även företaget Almtek som gjuter betong.
Grundtanken är att satsa på mindre hyresgäster istället för större företag.
– Det känns bättre att ha många små än en stor. Då blir man inte så påverkad om en skulle försvinna. Men vi är flexibla och har fortfarande 8 000 kvadratmeter ledigt. Alla som är intresserade får komma hit för att diskutera sina planer.
Han visar runt i de gamla fabrikslokalerna, där en del arbete återstår med att rymma upp.
För det som var fabrikens kontorsbyggnad har de båda kompanjonerna också planer. Tanken är att göra om huset till ett kontorshotell där hyresgästerna kan hyra egna rum.
Delar av kontorsbyggnadens fasad har redan renoverats och invändigt har man gjort en del måleriarbeten. Hyresintäkterna man får in går åt till att rusta och renovera byggnaderna.
Att fortsätta rusta området och få in fler hyresgäster är planen. Men på sikt kan det vara möjligt att man tar fler steg än så.
Att bygga om till bostäder har man diskuterat men i nuläget känns det som ett lite väl stort steg, menar Viktor Rempling. Istället vill man lägga krut på att stoppa förfallet som kommit smygande när många av husen stått oanvända.
I dagsläget har man två hus där det finns boenden.
– Vi har diskuterat att kanske satsa på stugor i framtiden. Vi har ju en del mark som ligger på andra sidan vägen. Vi har också pratat om något campingaktigt. Vi har många gäster på Kanotcentralen som också skulle vilja bo över.
Under åren som området somnade in klingade skötseln av området också av lite grann.
– Jag hoppas att byn ska bli levande igen så att det blir aktivitet och rörelse, så att husen inte bara förfaller. Många som bor i byn har själva jobbat i fabriken och har mycket kunskap om området. Folk i byn är glada över att det händer något med området.
Men på gården utanför Löberöd har en helt ny satsning sett dagens ljus. Det handlar om en lokalproducerad rom, eller spritdryck som systembolaget benämner den av geografiska skäl.
Leif Lundberg och hans fru tar emot på sin gård och kreativa verkstad utanför Löberöd.
Här arbetar totalt sex personer med att främst producera glasföremål för såväl avancerad industri som mer lättbegripliga ting som ljusstakar exempelvis.
– Jag är den sista generationen som bemästrar yrket fullt ut. Det var min pappa som lärde mig, han arbetade vid Lunds universitets kemicenter, säger Leif Lundberg.
I skrivande stund har han flera patent på gång för olika innovationer.
Inte konstigt kan tyckas, Leif Lundberg är en idéspruta av rang vilket märks tydligt på hans engagerade sätt att beskriva sitt arbete och den kreativa processen.
– Idéerna slutar aldrig komma till mig. Jag har för mycket skaparglädje för att sluta när jag väl bli pensionär.
Leif Lundberg får medhåll av sin fru.
– Det händer att Leif får stanna bilen när han får en idé och ber mig ta över när vi är ute och kör. Han kan inte koncentrera sig annars, säger Annette Lundberg.
Det var just denna experimentlusta som fick honom att halka in på hans nya hobby, som även den kommit att bli en företagsam sysselsättning.
Det hela handlar om spritdrycken rom tillverkad av sockerrör, som Leif Lundberg experimenterat fram under tre års tid.
– Det började med att jag såg på tv-programmet Moonshiners där de visade hur man producerade drycken. Jag ville testa själv och fick sedan idéer om hur man kunde effektivisera processen.
Tiden gick och experimenten blev många och avancerade. Snart stod han med en färdig spritdryck som skulle smaksättas.
– Det var nästa experiment och något som jag aldrig arbetat med tidigare. Nära och kära fick hjälpa till som referenspersoner, säger Leif Lundberg.
Resultatet blev en Golden spiced, en spritdryck som skulle visa sig bli populär och till sist togs in i Systembolagets sortiment.
En process som är svår och förenad med många byråkratiska turer och myndighetsbeslut.
– När vi lyckades ta oss igenom det nålsögat var det som att äntligen bli av med den där stenen i skon, säger Leif Lundberg.
Drycken går, åtminstone på systembolaget, under namnet spritdryck snarare än rom. Detta av protektionistiska skäl.
– Det beror på att rom måste tillverkas i en viss region i världen för att få kallas just rom.
Den första omgången som tillverkats och nått Systembolaget, liksom restauranger i Skåne, är på omkring 2 500 flaskor.
Med en halv miljon kronor investerat i det alkoholhaltiga experimentet, är det först i och med nästa omgång som försäljningen genererar en vinst.
Men trots att Leif Lundberg är glasblåsare av hög klass, så har han och hans kollegor inte blåst romflaskorna för hand.
– Flaskorna är verkligen vackra, jag hittade formen i Frankrike. Men att blåsa själva skulle inte fungera. Flaskorna kostar 15 kronor styck att tillverka industriellt, skulle vi blåsa själva skulle en flaska utan innehåll kosta 1 200 kronor, säger Leif Lundberg.
Nästa utmaning är att hitta en ny lokal.
För trots att flera olika myndigheter godkänt produktion på gården, så satte en brandinspektion stopp för verksamheten.
– Vi skulle kunna genomföra de förändringar som krävs, men vi väljer att antingen bygga ut med nya lokaler eller hitta lokaler på annan plats.
En annan utmaning, som ligger bortom deras kontroll, är systembolagets ranking av de drycker som tillslut tar sig in på alla systembolag i landet.
– Vi är just nu i en provperiod mellan maj och oktober där vår rom rankas. Dels beroende på hur mycket den säljer. Just nu ligger vi bra till och i slutändan handlar det om att komma in på systembolagets fasta sortiment, säger Leif Lundberg.
Fastigheten på adressen Gryby 207 i Eslöv har fått nya ägare. Köpare är Anna-Maria Jenny och David Manning, 40 och 33 år, och säljare är Susanne och Mikael Jensen. Köpet blev klart i juni 2019 och priset blev 1 700 000 kronor. Huset har en boyta på 130 kvadratmeter.
Datum: 2019-06-24
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 1 700 000 kr
Taxeringsvärde: 933 000 kr
Adress: Gryby 207, Eslöv
Kommun: Eslöv
Beteckning: Gryby 2:7
Hans Torbjörn Molin, 57 år, har tagit över fastigheten på adressen Kärrstorp 103 i Stehag från Bert Ingvar Molin. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i juni 2019. Huset har en boyta på 90 kvadratmeter.
Precis i närheten såldes i april ett annat hus, på Kärrstorp 703. Där blev priset för det 80 kvadratmeter stora huset 850 000 kronor.
Datum: 2019-06-05
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Gåva
Pris: 0 kr
Taxeringsvärde: 724 000 kr
Adress: Kärrstorp 103, Stehag
Kommun: Eslöv
Beteckning: Kärrstorp 1:15
Andreas Landin, 28, och Ensy Therése Söderberg, 27, är nya ägare till kedjehuset på adressen Selarpsvägen 17 i Eslöv. Huset är byggt 1962 och har en boyta på 90 kvadratmeter. Säljare är Åke Harald Jönsson. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 100 000 kronor.
Nyligen såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Götmars Väg 6. Där landade priset på 3 500 000 kronor för det 163 kvadratmeter stora huset.
Datum: 2019-06-26
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 2 100 000 kr
Taxeringsvärde: 1 264 000 kr
Adress: Selarpsvägen 17, Eslöv
Kommun: Eslöv
Beteckning: Kvigan 56
Många av deltagarna och arrangörerna var bekant med någon av de nio personer som omkom i samband med en flygplansolycka i Umeå den 14 juli.
Värmeböljan har åter tagit sitt grepp över den skånska slätten, när SM i fallskärmshoppning avslutades under gårdagen. På Eslövs flygfällt går uppsluppna och svettiga män och kvinnor, rätt klädda för att vara på 4 000 meters höjd, men väl varmt på marken.
– Måndag och tisdag fick vi avsluta tidigare på grund av dåligt väder, men det vägs upp av det strålande vädret idag, säger Mats Edström, chefsinstruktör.
Tävlingarna är de första som arrangeras av Skydive Syd vid Eslövs flygklubb, åtminstone när det kommer till svenska mästerskap.
Totalt rör det sig om fyra grenar i kategorin frifall, tre av vilka är individuella medan grenen Formation skydiving 4-way, är en lagtävling i vilken utövarna skapar en lång rad formationer i luften.
– Sedan har vi speed diving som handlar om att hoppa så snabbt som möjligt under en visst fönster i luften. De kommer upp i hastigheter mellan 400-500 kilometer i timmen.
En av deltagarna är Mattias Nord som tillsammans med VFS-laget ”Echochamber” tävlar för Stockholms fallskärmsklubb.
Laget vann SM-guld förra året och upprepade bedriften även i år.
Faktum är att laget är det femte bästa i världen, bara passerade av USA, Quatar, Belgien och Frankrike som alla består av heltidsproffs.
– Vi är världens bästa amatörlag och ligger tätt efter de fyra bästa. Vi får enorm respekt av de övriga eftersom vi betalar allting själva. Quatar och Belgiens lag består exempelvis av yrkesmilitärer. Vi är elektriker, it-ingenjörer, en brandman och en teckentolk, säger Mattias Nord.
Att det är de första SM-tävlingarna som arrangeras i Eslöv, märks inte av. Organisationen sitter och stämningen är på topp, menar Mattias Nord.
– Vi har varit här en gång tidigare och det var samma sak då. Från det att man parkerar bilen här på klubben så blir man varmt bemötta, det är verkligen seriöst och trevligt, säger Mattias Nord, som från början kommer ifrån Dalarna vilket den klingande dialekten vittnar om.
Men även om glädjen är påtaglig så råder det en sorg bland deltagare och arrangörer.
För tio dagar sedan omkom åtta fallskärmshoppare och en pilot i en flygplansolycka på ön Storsandskär i Umeälven, strax söder om Umeå. Enligt Aftonbladet var samtliga medlemmar i Svenska fallskärmsförbundet.
– Många av oss här var bekant med något av de som förolyckades. En olycka av det slaget kan vi som fallskärmshoppare inte påverka. Men att arrangera och delta i tävlingarna här idag ser vi som vårt sätt att hedra de som förolyckats. Vi utövar den sport som de älskade, säger Mats Edström.
För det är just en liten sport sett till antalet utövare. I Sverige är det omkring 1 500 personer som hänger sig år sporten vars SM-tävlingar delas in i två huvudkategorier. En av dessa är frifall-grenarna som arrangeras i Eslöv.
– Sedan har vi tävlingsgrenar som arrangeras på annan ort där det är mer fokus på grenar som har med fallskärmen och landningen att göra. Det kan handla om att landa på en exakt plats, säger Mats Edström.
Den mest iögonfallande frifallsgrenen går under namne wingsuit.
– Det är den gren där utövaren har en dräkt som påminner om en flygekorre. Den är till för att fallet ska bli långsammare, de kan vara i luften betydligt mycket längre.
För att förverkliga arrangemanget i Eslöv arbetar 20 personer helt ideellt.
– En enda person i Sverige avlönas, resten av oss arbetar utan ersättning. Det handlar om eldsjälar.
Läkemedel som riktar sig till män med potensbekymmer eller med andra önskemål kring det egna könets funktion.
Sex säljer, brukar det heta. Samma sak tycks gälla för illegala potensmedel främst riktade till män.
En uppsjö av hemsidor säljer illegala läkemedel riktade till män med potensbekymmer eller som vill påverka det egna könets förmåga eller egenskaper.
På gator och torg i Eslöv görs det i skrivande stund reklam för två av dessa hemsidor. På en av dessa erbjuds potentiella köpare läkemedel till för att behandla erektil dysfunktion och impotens.
Bland läkemedlen som säljs finns bland annat Kamagra, Tadalis, Lovegra Female Viagra och Valif oral jelly för att nämna några.
Men även om det kan tyckas lovvärt att erbjuda läkemedel för bekymmer som plågar många, så rör det sig om kriminell verksamhet.
Eva-Lena Bergens som arbetar som utredare vid Läkemedelsverket, har tagit del av Skånska Dagbladets lista över läkemedel som säljs via hemsidan.
– Ingen av de produkter som du listat nedan är godkända att sälja Sverige. För att bedriva handel med läkemedel i Sverige måste man ha ett apotekstillstånd. Hemsidan som du refererar till har inte något apotekstillstånd.
Det handlar alltså om en illegal verksamhet i vilken det å ena sidan är lagligt att beställa produkterna, om än inte riskfritt.
Samtidigt är det olagligt att sälja och marknadsföra läkemedel som inte är godkända i Sverige.
– Köparen vet inte innehållet i de läkemedel som beställs. De kan innehålla helt andra substanser än vad som anges, eller i högre eller lägre doser. Köparen kan inte veta om det är farligt, inte heller vi vid Läkemedelsverket vet det eftersom vi inte har någon information om eller har analyserat produkterna, säger Eva-Lena Bergens.
Att försöka komma runt läkemedelslagen genom att benämna produkterna som något annat än just läkemedel, hjälper inte.
Det menar Eva-Lena Bergens.
– Enligt Läkemedelslagen är en produkt ett läkemedel om den har uppgift om eller innehåller ett ämne med en funktion att förebygga eller behandla sjukdom, i det här fallet potens.
Eva-Lena Bergens berättar att de i fall med olagliga bantningspiller funnits verksamma substanser som kunnat leda till dödsfall.
– Om köparen är överkänslig för någon substans som inte står angiven på förpackningen så kan det exempelvis leda till en allergisk reaktion, säger Eva-Lena Bergens.
När tidningen GP för två år sedan granskade en annan hemsida som säljer potensläkemedel i Sverige, visade sig att det sig att ett kriminella med ett global smuglingsnätverk stod bakom.
Kunder blev även sjuka av läkemedel som såldes via hemsidan, med bland annat andningssvårigheter och hjärtsmärtor som följd.
Skånska Dagbladet har sökt men ännu inte fått svar från personerna bakom hemsidan.
En 16-årig Eslövsbo döms till 30 dagsböter á 50 kronor för att ha burit kniv och för att ha kört bil utan körkort.
Det var 15 januari som polisen tog honom inne på Norrevångsskolans område. Han hade vid ingripandet en kniv med sig.
Han stoppades av en annan polispatrull när han körde bil ute på landsbygden utanför Eslöv 18 maj.
Pojken har erkänt båda gärningarna. Han förekommer inte tidigare i polisens belastningsregister.
Lunds tingsrätt skriver i domen att en vuxen som gjort sig skyldig till motsvarande brott hade dömts till 60 dagsböter istället
Kniven som hittades på honom förverkades av staten.
Länsstyrelsen i Skåne griper nu in mot en Löberödsbo, vars katthållning man inte tycker är bra.
Enligt föreläggandet ska mannen se till att katterna ges tillräcklig tillsyn och vård när de behöver.
Länsstyrelsen genomförde den 23 maj en oanmäld kontroll i mannens bostad och fann då att det hölls ett tjugotal katter på där.
Inspektörerna bedömde att det fanns katter som var i behov av vård, att renhållningen var kraftigt eftersatt i ladan som katterna hade tillgång till och att det var farligt för dem i och med att där fanns krossat glas.
Länsstyrelsen hittade också en katt som hade påverkad andning, nös och hostade samt en svart och vit katt med stor mage som en boende på gården trodde hade mask.
Den boende berättade även om en annan katt som han uppfattade som väldigt sjuk och mager men som ägaren inte såg till fick vård för det.
Efter inspektionen har Löberödsbon rengjort i ladan och uppgett att han ska vidta åtgärder för att minska på antalet katter.
Länsstyrelsen ser, säger man, positivt på det, men anser ändå att det är motiverat och angeläget från djurskyddssynpunkt med ett föreläggande mot mannen.
– Detta för att säkerställa att en god djurskötsel och djuromsorg uppnås enligt gällande lagstiftning då du hade allvarliga brister i din djurhållning, skriver Länsstyrelsen i Skåne till mannen i sitt beslut.
Försäljningen av fastigheten på adressen Hassle 1212 i Stehag är nu klar. Nya ägare är Johan och Hanna Norman, båda 40 år, och säljare är Hassle 1212 AB. Huset byggdes 1979 och har en boyta på 182 kvadratmeter samt en tomt på 6 926 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i juli 2019 och priset blev 3 075 000 kronor.
Bara några hundra meter bort såldes tidigare under året ett annat hus, på Hassle 1908. Där blev priset för det 111 kvadratmeter stora huset 2 325 000 kronor.
Datum: 2019-07-02
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 3 075 000 kr
Taxeringsvärde: 1 382 000 kr
Adress: Hassle 1212, Stehag
Kommun: Eslöv
Beteckning: Hassle 12:12
Skånska Dagbladet besökte Sjöholmens badstrand för att ta reda på vilka det är som badar på platsen när solen står som högst.
Sjöholmens badstrand är en av många badplatser kring Ringsjön.
Men jämfört med andra stränder är det här frågan om en tämligen undangömd plats med god chans att få vara för sig själv och finna lugnet.
Åtminstone under torsdagen då Skånska Dagbladet besöker stranden kring lunchtid.
Ringsjöns vatten är ljummet och väl över de grader som även den mest inbitna badkrukan värjer sig för.
Kvicksilvret visar att lufttemperaturen närmar sig 30 grader, det är med andra ord en dag som gjord för bad och utflykter.
Men trots förutsättningarna i semestertider råder lugnet över Sjöholmens badstrand.
Omkring 20 personer är utspridda i vattnet, gräset och i en handfull husbilar vid den lilla gatan.
I en av dessa bor, åtminstone tillfälligt, den tyska turisten Romy Peters tillsammans med hennes man och två barn, Marta och Paul.
– Vi visste inte att den här platsen fanns, utan såg stranden från vattnet när vi var ute med en båt på Ringsjön. Så vi körde hit och parkerade vår husbil . Det är en trevlig plats och inte särskilt djupt i vattnet vilket passar barnen, säger Romy Peters.
Längs med samma lilla gata har Tanja Poppens och Julia Metzkie, också de från Tyskland, parkerat sina två husbilar.
– Vi hittade hit genom en app som visar trevliga platser som man kan parkera på. Vi kom hit mitt i natten när det var mörkt, men nu ser vi hur vackert det är, säger Tanja Poppen.
På gräset intill stranden sitter Karin och David Larsson tillsammans med tvååriga dottern Ellen.
Vid sin sida har de Ulrika Kolben med jämngamla dottern Amina.
– Det är första gången som vi kommer hit, vi fick tips av Ulrika att man kunde ta med hunden hit, säger David som bor med sin familj i Hallaröd.
Ulrika Kolben bor själv i Ormanäs och brukar besöka Sjöholmens badstrand flera gånger varje år.
– Det brukar vara en blandning av besökare här, dels lokalbor och turister. Idag var det fler husbilar här än det brukar vara, säger Ulrika Kolben.
Vattnet just invid strandkanten täcks av ett grönt lager av något slag.
Badarna, flera av vilka är tveksamma, spekulerar om huruvida det rör sig om algblomning. Ingen är helt säker på vad det är frågan om för något.
– Jag googlade och det bästa som jag kom fram till vara att det troligen inte var algblomning utan snarare organiskt material som samlats, men säker är jag trots allt inte, säger Ulrika Kolben med dottern Amina i famnen.
Senaste provtillfället från Havs- och vattenmyndigheten är från den 11 juli, alltså två veckor gammal.
Med tanke på att algblomning kan uppstå snabbt så är benämningen ”tjänligt” och ”ingen blomning” inte till särskilt stor hjälp för dagen.
Upp från vattnet kommer tysksvenska Marion Kaletta.
Hon har inte låtit eventuell algblomning stå iväg för en ljummen simtur.
Marion har lagt märke till att många av hennes landsmän hittat hit.
– För tre år sedan följde jag min dröm och flyttade till Sverige, valet föll på Höör. Den här platsen är inte så känd och saknar stor skyltning vid vägen. Det är en lugn plats vilket jag uppskattar, säger Marion Kaletta.
En bit bort på gräset ligger Eslövsbon Jesper Schill och tar det lugnt.
– Det är faktiskt min fru som kände till stranden från början, hon är uppvuxen i Eslöv, säger Jesper Schill som har semester.
Orkla Foods i Malmö har fått ett strafföreläggande på 100 000 kronor från åklagarmyndigheten efter en olycka på anläggningen i Eslöv.
Bakgrunden är att det 3 oktober 2018 inträffade en arbetsolycka.
När en anställd skulle rengöra en toppförslutare från lim gick en trycktillhållare ner och klämde fast den anställdes vänstra hand mellan tillryckarens kolv och styrräckena.
Den anställde fick en spricka i ena handens strålben vid olyckan.
Åklagarmyndigheten i Malmö anser att den skyddsansvarige på Orkla Foods Sverige AB har varit oaktsamn och inte gjort tillräckligt för att förebygga olycksfall.
Åklagarna tycker att den aktuella maskinen borde ha försetts med skydd eller skyddsanordningar så att all risk för kontakt med rörliga maskindelar förhindrats – även då sådana rörelser som ”orsakas av ackumulerad energi”.
I Eslöv tycks en grannfejd ha nått oanat låga nivåer. Detta står klart efter en polisanmälan om ett brott som pågått sedan september förra året, fram till och med juli i år. En person, som bor granne med målsäganden, anklagas för en lång rad brott. Denne ska bland annat ha kastat föremål mot grannens tomt och fastighet, urinerat på grannens utemöbler och hotat att döda densamma.
Utfall mot polisen
Under onsdagen larmades en polispatrull till en adress i Eslöv med anledning av att det ska ha förekommit bråk i en lägenhet. Väl på platsen påträffas en aggressiv man som gör utfall mot polispatrullen. För att förhindra att situationen eskalerar ytterligare väljer patrullen att försöka få tag i honom vilket mannen gör allt för att förhindra, utan att lyckas. Mannen, född 1978, är anmäld misstänkt för våldsamt motstånd.
Det är just nu förseningar i tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn i riktning mot Sverige på grund av ett signalfel.
Vissa Öresundståg från Danmark kan få Malmö central som slutstation. Orsaken är ett signalfel mellan Peberholm och Kastrup. Det finns i nuläget ingen prognos från Trafikverket när tågtrafiken åter beräknas gå som normalt.
Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Malmö, Burlöv, Dösjebro, Glumslöv, Gunnesbo, Ramlösa, Hjärup, Häljarp, Kävlinge, Landskrona, Lund, Rydebäck, Åkarp, Helsingborg, Hässleholm, Ballingslöv, Diö, Hästveda, Killeberg, Osby, Vislanda, Älmhult, Alvesta, Hyllie, Triangeln, Kristianstad, Bräkne-Hoby, Bromölla, Bergåsa, Fjälkinge, Karlshamn, Mörrum, Ronneby, Sölvesborg, Vinslöv, Önnestad, Karlskrona, Eslöv, Höör, Stehag, Stångby, Sösdala, Tjörnarp och Örtofta.
Fastigheten på Halabacken 42 i Eslöv har fått nya ägare. Köpare är Madeleine Todor, 33, och Kristoffer Svendsen, 32, och säljare är Nils Evert Henrikssons Dödsbo. Köpet blev klart i juni 2019 och priset blev 2 600 000 kronor. Huset är byggt 1965 och har en boyta på 155 kvadratmeter.
Nyligen såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Långåkravägen 8. Där landade priset på 2 900 000 kronor för det 145 kvadratmeter stora huset.
Datum: 2019-06-28
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 2 600 000 kr
Taxeringsvärde: 1 867 000 kr
Adress: Halabacken 42, Eslöv
Kommun: Eslöv
Beteckning: Minken 4
Försäljningen av huset på adressen Sjöholmen 17 i Stehag är nu klar. Nya ägare blir Mattias Johansson och Emma Christina Jönsson, båda 26 år, som köper fastigheten av Nils Kenneth Patrik Lindström. Huset byggdes 1923 och har en boyta på 111 kvadratmeter. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 500 000 kronor.
Bara några hundra meter bort såldes nyligen ett annat hus, på Ringsjöbaden 3. Där landade priset på 1 400 000 kronor för det 60 kvadratmeter stora huset.
Datum: 2019-06-28
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 2 500 000 kr
Taxeringsvärde: 771 000 kr
Adress: Sjöholmen 17, Stehag
Kommun: Eslöv
Beteckning: Stehag 12:5
Ett larm kom in på lördagsförmiddagen där två personbilar är inblandade i en krock norr om Stehag.
Räddningstjänst, ambulans och polis har åkt till platsen för kontroll. En bil ska ha åkt rakt ner i diket i samband med kollisionen. Olyckan ska ha inträffat i närheten av Orrahus. På plats konstateras att olyckan inte är på LV 113, det rör sig i stället om LV 1314 norr om Stehag.
En person med oklart skadeläge har förts till sjukhus med ambulans. Polisen är fortsatt kvar på olycksplatsen och inväntar bärgare.
Olyckan orsakar stora trafikstörningar i området och vägen är avstängd i båda riktningarna från Vedelsbäck till Orrahus. Först vid 12.30-tiden beräknas vägen åter vara fullt framkomlig.
Larmet kom in klockan 10.41.