Quantcast
Channel: Eslöv – Skånska Dagbladet
Viewing all 6433 articles
Browse latest View live

Systern slagen på julafton

$
0
0

LÖBERÖD

Julaftonsfirandet i en Löberödsfamilj slutade med polisanmälan och med att en bror greps av polis som misstänkt för att ha slagit sin syster. Båda är i 30-35-årsåldern.
Det var på kvällen som en polispatrull beordrades dit. Systern berättade bråket hade börjat med en verbal konflikt som ledde till att brodern föste in henne i en dörr så att hon skadade ansiktet. Hon berättade vidare att brodern kopplade ett grepp om henne som gjorde det svårt att andas.
Brodern lämnade senare in en motanmälan.


Dator stals vid inbrott

$
0
0

ESLÖV

En bostad på Bäckavägen i Eslöv utsattes under juldagen för ett inbrott. Det var någon gång mellan kl 15.05 och 15.50 som någon tog sig in en lägenhet och stal en dator, värd cirka 5 000 kronor.
Efteråt fanns inga brytmärken kring dörrar eller fönster men det var stor oreda i bostaden.

Bil sönderslagen

$
0
0

ÖSTRA ASMUNDTORP

En bil som var parkerad i Östra Asmundtorp utsattes under juldagen för skadegörelse. Någon gång mellan kl 11 och 23 var det någon som upprepade gånger slog på bilens vindruta. När ägaren, en 22-åring, upptäckte det hade rutan sex märken.

Whisky stals på servicehus

$
0
0

ESLÖV

En 73-årig man som bor på servicehuset Trollsjögården i Eslöv blev någon gång mellan tisdag och onsdag av med en flaska whisky som förvarades i hans lägenhet.
Whiskyflaskan förvarades i ett låst skåp men nyckeln låg bredvid sängen. Lägenhetsdörren var olåst, enligt en polisanmälan.

HVB-anställd hotades

$
0
0

ESLÖV

En kvinna som är anställd på ett HVB-hem i Eslövs kommun hotades på onsdagen av en av de boende på hemmet, som vid 17.40-tiden skickade iväg ett sms där han berättade att nästa gång hon körde bil skulle han ha satt sprängdeg i bilen. Han har även höjt en stekpanna mot henne, enligt polisanmälan. Den misstänkte är 17 år gammal.

Tjuvar på folkhögskolan

$
0
0

ESLÖV

Under natten mot julafton var det någon eller några som försökte bryta sig in i en extrabyggnad till Eslövs folkhögskola. Försöket misslyckades, men skolan har lämnat in en polisanmälan. Det var brytskador på en ytterdörr och en datorskåpsdörr.

Svekdebatt om gratisresor för äldre

$
0
0

ESLÖV Det blev en svekdebatt på senaste kommunfullmäktige om att det inte går så snabbt för Socialdemokraterna att införa gratis bussresor för äldre över 70 år som partiet lovade i valrörelsen.

Det var Vänsterpartiets Lars Holmström som gick till attack. Partiet har länge slagits för just den här kollektivtrafiksatsningen.
– Vi har motionerat om det tre gånger, men Johan Andersson slingrar sig och pratar om utredning och att det kan bli dyrt, 2-2,5 miljoner kronor. Det andas pass och malpåse. I stället borde pengarna varit med i majoritetens budget, åtminstone i prognoserna för 2020-2022, sade Lars Holmström och frågade sig om det är andra krafter i majoriteten som fått S att vara beredda att svika sitt vallöfte och de äldre.

Johan Andersson (S) förklarade att löftet om gratis kollektivtrafik för äldre hängde samman med majoritetens ambitioner att förbättra kollektivtrafiken i en del av Eslövs byar.
– Om Lars Holmström hade läst första sidorna i vår budget hade han sett att vi ger ett klart uppdrag till tjänstemännen att utreda kostnader och utformning av resor för äldre.
– Vi vill inte bara ha gratis resor för äldre utan även förbättra resorna på landsbygden. De förslagen hänger ihop. Det är inte bara folk i tätorten som ska kunna resa kollektivt. Det vill vi titta på, sade Johan Andersson.

Även Liberalernas Daniel Rhodin fick ta emot en svekdebatt. Det var Centerpartiets Bertil Jönsson som undrade varför han nu, när hans parti ingår i den politiska majoriteten i Eslöv, inte längre driver frågan om oppositionsföreträdarnas möjligheter till insyn – som han gjort i väldigt många år.
– Det har minskat oppositionens möjligheter att inte ha ett oppositionskommunalråd som det fanns förr i Eslöv. Jag vet ingen annan kommun där majoriteten har två heltidskommunalråd och oppositionen inget alls. Det är anmärkningsvärt att L inte gör något nu! Det behövs en livskraftig opposition i en demokrati, sade Bertil Jönsson.

Bertil Jönsson kritiserade också Liberalerna för att de i hela valrörelsen sade att de ville banta på Stora Torg-satsningen, och hade olika förslag för alternativa lösningar, men att man nu inte hör något alls från L om torget.

Daniel Rhodin (L) gillade inte antydningar om röstfiske och poängterade att man bara har två mandat i Eslöv och inte kan få igenom allt.
– Det som händer på riksnivå handlar om att man vägrar förflytta sina positioner. Man vill inte samarbeta och inte kompromissa utan vill ha igenom allting. Jag ser det som att Liberalerna är konstruktiva och pragmatiska. Vi vill samarbeta och vara med och regera, sade Daniel Rhodin.

”Eslövsinstitutionen” gick bort

$
0
0

MELLANSKÅNE Den 27 december 1993 dominerades Eslövssidorna i Skånskan av nyheten om att advokaten och ”Eslövsinstitutionen” Wilhelm Penser gått bort, 92 år gammal.

Han avled på julaftonen och beskrevs i artikeln som ”Eslövs mest kända person”, aktiv in i det sista:
– Varje dag, morgon, middag och kväll kunde Eslövsborna i 40 års tid se honom promenera mellan bostaden vid Stora torgs norra sida och kontoret vid dess södra – i sparbankernas hus. Någon sa någon gång att man kunde ställa klockan efter honom. Nu har klockan stannat definitivt för advokaten Wilhelm Penser.

Skånskans skribent kostade även på sig en liten passning till Wilhelm Pensers son Erik Penser, som beskrevs som mer av en ”gambler” än sin far. Erik Penser brottades vid den här tiden med stora ekonomiska problem på grund av den svåra finanskrisen som briserat ett par år tidigare.
q På sidorna fanns även ett nedslag på Karidal, som tidningen besökt på självaste julafton när ett 80-tal personer samlats för att fira tillsammans. En tradition som lever vidare än idag – även denna julafton blev det gemensam julmiddag på Karidal.
– En del går hem och vilar några timmar efter julbordet och kommer sedan tillbaka, avslöjade Stig Jönsson från Röda korset som var med och ordnade firandet tillsammans med Lions, kommunen och några företag.
q Från Hallaröd i Höörs kommun rapporterades om 80-åriga Karla Lundströms bittra strid mot myndigheterna. Karla menade att hon var den rättmätiga ägaren till 2 000 kvadratmeter skogsmark som hon ärvt av sin far, men blev av med denna del av marken i en rättstvist som kretsade kring var gränsen till grannfastigheten egentligen gick.

Karla hänvisade till gamla kartor och köpehandlingar – men Lantmäteriet ansåg att gränsen följde en stengärdsgård, och även domstolarna gick på den linjen när saken prövades där.
q Desto gladare var klasskamraterna till Fredrik Nilsson som gick i andra klass på Munkarps skola. Fredrik hade vunnit en teckningstävling och lovade att bjuda hela klassen på grillfest, enligt en notis.
q I Tjörnarp greps tre ynglingar för inbrott och skadegörelse på idrottsplatsen.
q På Hörbysidan denna ganska nyhetsfattiga mellandag kunde man läsa om att flera tusen hushåll drabbades av strömavbrott flera gånger under juldagskvällen och annandagens förmiddag. Orsaken uppgavs vara is och hårda vindar.
q Ett reportage från nya Hörbyhallen och dess efterlängtade styrketräningslokal bjöds det också på i tidningen.


Hämtade ut annans paket

$
0
0

LÖBERÖD

När den 24-åriga Löberödskvinnan kom till uthämtningsstället för att hämta sitt postpaket var det redan borta – någon med samma namn hann före.
Det var på torsdagen som kvinnan var på servicecentret men fick vända tomhänt därifrån. Hon hade fått sms om att paketet kommit fram. Personalen bad henne efter dete misslyckade uthämtningsförsöket att göra polisanmälan. Paketet innehöll bland annat byxor och ett pannband.

Epa-traktor stenad

$
0
0

ESLÖV

En 15-årig Epa-traktorägare fick sitt fordon stenat och blev dessutom hotad när han under torsdagskvällen besökte McDonalds-restaurangen i Eslöv.
Det hela hände vid 20.35-tiden. Enligt 15-åringen i Epa-traktorn körde han in där för att handla när ett gäng kom fram. En namngiven 16-åring sade att han skulle slå ner honom och döda honom om han inte gick och satte sig i bilen, enligt polisanmälan.
Den andre ska även ha kastat sten på bilen så att sidrutorna krossade och lacken skadades.
Båda de inblandade bor i Eslöv.

Raket avfyrad på gymnasiet

$
0
0

ESLÖV

Någon kastade under torsdagen en sten genom ett fönster på Bergagymnasiet och avfyrade sedan en nyårsraket genom det.
Det fanns, enligt skolans polisanmälan, spår av sot på väggar, golv och tak inne i lokalen. Man hittade även en sten och resterna av raketen.
Även på Västra skolan var skadegörelse. En ruta slogs sönder 21-27 december.

60-talshus på 116 kvadratmeter sålt i Gårdstånga, Flyinge

$
0
0

Flyinge

Björn Stefan Mattias Malré, 42, har köpt huset på Anna Brahes Väg 4 i Gårdstånga, Flyinge av säljaren Sven Agne och Martha Elisabeth Jönsson. Köpesumman blev 2 450 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i oktober 2018. Huset byggdes 1967 och har en boyta på 116 kvadratmeter.

Precis i närheten såldes tidigare i år ett annat hus, på Byasvängen 1. Där såldes ett 155 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 3 250 000 kronor.

Datum: 2018-10-19
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 2 450 000 kr
Taxeringsvärde: 1 511 000 kr
Adress: Anna Brahes Väg 4, Flyinge
Kommun: Eslöv
Beteckning: Gårdstånga 22:18

Article 5

$
0
0

Namn: Andreas Daniel Pettersson

Ålder: 27, föddes 1991

Från: Kungshult utanför Eslöv

Bor: I Saltsjö-Boo i Nacka utanför Stockholm

Familj: Sambon Cornelia, mamma Annette, pappa Lasse och sex år yngre systern Hanna.

Intressen: Musik, vara ute i naturen, träna, baka kakor och bröd, fika.

Jobbar med: frilansmusiker, trumlärare och försäljare på Systembolaget.

Favoritartist: Deep Purple – ”ett band jag lyssnat på sedan jag var elva. Jag lyssnar inte på dem så ofta längre, men när jag drar i gång någon Deep Purple-skiva tänker jag fortfarande att ’det här är världens bästa band’”.

Favoritlåt: Just nu ”Eugenie” med Jakob Bro – ”en dansk gitarrist som jag lyssnar på väldigt mycket”.

Färre placeras på dyra institutioner

$
0
0

Eslöv Under året har socialtjänsten i Eslöv blivit allt mer restriktiv med att bevilja placeringar på institutioner och behandlingshem.

Bakgrunden är att sådana placeringar är mycket dyra. Till exempel kan ett dygn på ett så kallat utredningshem, där föräldrars förmåga att ta hand om sitt barn bedöms, kosta 10 000 kronor per dygn.
Tidigare i år fick Barn och utbildning i uppdrag av sina styrande politiker att få ner kostnaderna genom att hitta alternativa lösningar.

Vid barn- och familjenämndens senaste sammanträde redovisades resultatet så här långt. Det visade sig att från åtta pågående placeringar på institutioner eller HVB-hem vid årsskiftet 2017/18 är antalet nu nere på två.
– Vi har jobbat aktivt med att hitta andra insatser. Men det är ingen målsättning att komma ner i noll, säger barn- och familjenämndens ordförande David Westlund. (S).

I stället för att alltid anlita utredningshem försöker kommunen numera hitta konsulentstödda familjehem – familjehem med expertis inkopplad. Ett par sådana ärenden har man beslutat om under hösten, och kostnaden uppges ligga på ungefär en tredjedel av vad det skulle kostat med ett utredningshem.
– Utredningshem har dessutom en mer insitutionsliknande miljö, medan familjehemmen har en mer hemliknande miljö, säger Tony Ekblad (M), första vice ordförande i nämnden.

Finns det inte en risk att hjälpen blir sämre?
– De konsulentstödda familjehemmen ger en omfattande insats med kompetent personal. Och man gör alltid en individuell bedömning i varje fall, säger David Westlund som understryker att det inte finns några beslut om att sluta använda sig av utredningshemmen helt och hållet.

I höstas beslutade vård- och omsorgsnämnden att säga nej till en Eslövsbo i 20-årsåldern som ville komma till ett HVB-hem utanför kommunen. Mannen hävdar att han måste komma bort från hemorten för att kunna bryta sitt missbruk. Men kommunen erbjöd i stället öppenvård i form av en tolvstegsbehandling i kombination med resurslägenhet och råd- och stödkontakt. Detta tackade mannen nej till.

Mannen överklagade till förvaltningsrätten, som ger kommunen rätt. Den föreslagna insatsen framstår som lämplig. Det är rimligt att testa den först, särskilt som mannen inte varit föremål för några insatser alls tidigare, anser rätten.

Article 3

$
0
0

Andreas Pettersson är missnöjd med riksdagens nya M+KD-budget:

– Kulturskolan har under en tid gått mot kortare undervisningstid per elev och fler elever per lärare och med den nya budgeten så kommer detta att bli ett ännu större problem. Konst och kultur är något som håller ihop hela samhället och bidrar till bland annat utbildning och integration.

– Jag hoppas verkligen att vi kommer att se en förändring i framtiden där politiken vågar satsa på kultur från unga åldrar och hela vägen upp.


Hittar rytmen bakom trummorna

$
0
0

Eslöv Han började spela trummor på Kulturskolan i Eslöv när han var tio. I dag, 17 år senare, har han gått ut Kungliga musikhögskolan och drömmer om att leva på sin musik.
– Att spela trummor har blivit som ett slags terapi för mig, säger Andreas Pettersson som tilldelas årets kulturstipendium från Eslövs kommun.

Andreas Pettersson är uppvuxen med sin mamma, pappa och sin lillasyster i Kungshult utanför Eslöv. När Andreas var nio år köpte hans pappa – som också spelar trummor – hem ett trumset och det var då Andreas provade att spela för första gången.
– Hela dagen i skolan dagen efter ville jag hem så att jag kunde trumma mer. Jag tyckte det var kul redan från början, minns Andreas.
När han var tio började han spela trummor på Kulturskolan i Eslöv och genom åren blev det mer och mer tid han lade på instrumentet. När det var dags att välja gymnasieskola började han på Cybergymnasiet i Malmö där han gick musikinriktning – och att plugga musik ville han fortsätta med även efter studenten.

Nästa anhalt var S:t Sigfrids folkhögskola utanför Växjö och efter två års musikstuderande där kom han in på Kungliga musikhögskolan i Stockholm.
– Men då kände jag att jag inte var färdig med folkislivet, säger Andreas som valde att i stället studera musik ett år på Fridhems folkhögskola i Svalöv.
Året därpå kom han återigen in på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och efter sammanlagt tre år på två olika folkhögskolor bestämde han sig för att tacka ja.
Att plugga på en musikhögskola hade varit en dröm för Andreas ända sedan gymnasieåren.
– Jag är jättetacksam för de åren, jag har lärt mig massor och träffat människor som jag inspireras av.
För två och ett halvt år sedan tog han examen från skolan efter tre år.
– Nu är jag ute i den riktiga världen och det känns skönt. Det känns bra att kunna styra upp sitt liv själv, så att man hinner med det man vill.
Andreas bor fortfarande kvar i Stockholm – eller närmare bestämt i Saltsjö-Boo i Nacka utanför Stockholm. Han är med i flera olika musikaliska band och konstellationer med vilka han bland annat spelar på bröllop och spelar in album. Han undervisar även i trummor på en musikskola i Nacka och så jobbar han 30 procent på Systembolaget för att klara av levnadskostnaderna.
Andreas dröm är att kunna leva helt och hållet på musiken – att livet ska rulla på med fler projekt, fler bokningar och fler skivinspelningar.
– Jag vill fortsätta spela och få spela med ännu fler nya musiker som jag lär känna, hitta på nya projekt och jobba på. Kanske att jag går en masterutbildning i musik – men det är i så fall långt i framtiden. Just nu är jag färdig med att plugga.

När han nu själv undervisar barn i trummor på en musikskola i Nacka ser han hur de går igenom samma saker som han en gång i tiden gjorde.
– Jag tycker verkligen om att undervisa. Det ger väldigt mycket att se barn som håller på. Även om tiderna förändras har folk fortfarande lika svårt att lära sig sina första trumkomp. Det är oföränderligt. Det är kul att se den känslan i ett barn att de blir stolta över sig själva, och glada när de hör att det de spelar låter bra. Jag har känt den känslan många gånger och det är fint att se den känslan i en annan människa.

Vad är det du tycker är så roligt med att trumma?
– Att man får slå, säger Andreas och skrattar.
– Nej, men uppenbarligen är det något med rytm som tilltalar mig. Och på ett sätt har man en typ av ansvar som trummis att hålla ihop gruppens tempo, rytm och dynamik. Det ansvaret tycker jag om – samtidigt som jag är trött på det i bland. Men jag får väl erkänna kanske att jag gillar ansvar.

För Andreas handlar musik också mycket om glädje:
– Man får ut glädje av musik. Människor möts. Som kulturutövare handlar det om att ge någonting. Det kan vara glädje eller någon annan känsla. Det är det som känns viktigt och fint med kulturen.
– När jag spelar och får hålla på med det jag vill, känner jag mig tillfreds och glad. Sen så har jag träffat många vänner genom musiken, svarar han på frågan om vad musiken gett honom.

Andreas tilldelas i år Eslövs kommuns kulturstipendium på 5 000 kronor.
– Det känns kul att bli uppskattad av sin hemkommun. Det är ändå här jag fick intresset, säger han och hyllar Kulturskolan där han gick i undervisning från det att han var tio tills det att han tog studenten.
– Kulturskolan är så himla bra med fina lärare som pushat mig att utvecklas.
Han har aldrig haft några planer på att sluta med musiken.
– Jag kommer nog behöva spela någonting i hela mitt liv för att må bra. Det har blivit som en slags terapi att spela musik. Om jag inte får spela på länge så blir jag lättirriterad och uppretad. Det är antingen att spela musik eller träning som jag behöver för att varva ner och få lugn i mig själv.

Marieholms gästis till salu igen

$
0
0

Marieholm Turerna kring gästgiveriet i Marieholm är efterhand många.
Nu ligger det ute till försäljning ännu en gång.

De nuvarande ägarna Anders Lindstrand och Kalle Ahlqvist köpte huset på Kvarngatan 1 för tre år sedan och hade då planer på att ”vårda problemungdomar och erbjuda asylboende”.
Anders Lindstrands bolag som bildades fick dock namnet ”Hotell Marieholm i Eslöv” och är enligt försäljningsannonsen taxerad som hotell och restaurang.
Planerna blev det inga av.
– Huset har legat ut till försäljning innan, säger mäklaren Eva Suikkonen.

Ann-Catrine Hellman, ordförande i Marieholms byaförening, tycker spontant att det låter intressant, men vill avvakta innan hon har pratat med resten av byaföreningen.
– Jo, det är ju en fantastisk byggnad, men vi vet ju inte riktigt skicket på det. Det allra roligaste hade varit om vi kunde få någon gästisverksamhet där igen. Men vi har styrelsemöte i mitten på januari, då tar vi upp det, säger Ann-Catrine Hellman.
Turerna kring Gästgiveriet i Marieholm har efterhand blivit många.
Anders Lindstrand och Kalle Ahlqvist köpte fastigheten från Magnus Wetter och Fransisco Lopez för tre år sedan, som i sin tur köpte fastigheten 2005.

De ska ha haft planer på att starta gästisverksamhet, men öppnade istället flyktingförläggning, kunde Skånskan avslöja 2014.
År 2015 stängde räddningstjänsten delar av gästgiveriet, då det kom fram att dåvarande ägare utan bygglov uppfört innerväggar runt om på bottenplanet, för att försöka skapa mindre lägenheter.

Hade det uppstått en brand hade det varit ”uppenbar fara för liv och hälsa” sade Markus Blåder från Räddningstjänst Syd till Skånskan då.
År 2017 vandaliserades huset av ungdomar, något som fångades på bild av ett vittne.
Vittnet ringde också polisen under pågående inbrott, men ingen patrull kom till platsen.

Skånskan har sökt Anders Lindstrand, som avböjer att kommentera försäljningen.

108 kvadratmeter stort hus i Marieholm sålt

$
0
0

Marieholm

1 725 000 kronor fick Anja Oschatz, 42 år, ge för huset på Frejavägen 8 i Marieholm. Det 108 kvadratmeter stora huset är byggt 1976. Köpet från säljaren Ingela Desirée Schönström blev klart i november 2018.

En dryg kilometer därifrån såldes för mindre än en månad sedan ett annat hus, på Sibbarpsvägen 15. Där landade priset på 2 050 000 kronor för det 126 kvadratmeter stora huset.

Datum: 2018-11-30
Typ: Småhusenhet, bebyggd
Överlåtelse: Vanligt köp
Pris: 1 725 000 kr
Taxeringsvärde: 1 040 000 kr
Adress: Frejavägen 8, Marieholm
Kommun: Eslöv
Beteckning: Sibbarp 2:78

Skuld stoppar missbruksvård

$
0
0

Eslöv Det får inte startas behandlingshem för kvinnor med missbruksproblem i det tidigare boendet för ensamkommande på Villavägen.

Det har Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, beslutat. Enligt Ivo saknar företaget som skickat in ansökan förutsättningar att uppfylla de krav på god kvalitet och säkerhet som ställs i socialtjänstlagen.
Ivo påpekar att företaget vid två tillfällen inte betalat skatt i rätt tid och att ett av dessa fall lett till en skuld hos kronofogden.
Dessutom har en av företrädarna för bolaget haft ekonomiska problem i ett annat företag som hon är styrelseledamot i. Det handlar om årsredovisningar som inte upprättats inom utsatt tid, oriktiga uppgifter, felaktiga avdrag och felaktigt redovisade arbetsgivaravgifter.

Detta bolag har även en dom emot sig i förvaltningsrätten i Malmö som gav Skatteverket rätt. Företrädaren har dessutom haft privatekonomiska bekymmer med betalningskrav på närmare en miljon kronor 2016-2018.
– Ivo bedömer att dessa uppgifter visar på ett återkommande beteende att inte sköta sina åtaganden som företagare. Den ekonomiska misskötsamheten ligger nära i tiden, skriver Ivo i sitt beslut.
Företaget hävdar att det gjorts en del ”pappersmissar” på grund av den mänskliga faktorn men att skulderna betalats, förutom i ett ärende där man överklagat, och att ”det viktigaste är att man har hjärta och omtanke och respekt för människan och dess välmående”.
Fastigheten på Villavägen ligger just nu ute till försäljning.
Henrik Lindahl

Markägare måste böta

$
0
0

eslöv Det blir 25 000 kronor i företagsbot för den markägare som tagit bort en biotopskyddad åkerholme.

Länsstyrelsen gjrode en åtalsanmälan mot mannen i februari 2017 sedan man på plats konstaterat att odlingssten som funnits där tagits bort, liksom slånbuskar, brakved och ett större träd. Det ska även ha funnits rester av en gård eller byggnader.
Syftet med biotopskyddet är att skydda små mark- och vattenområden som utgör värdefulla livsmiljöer för hotade växt- eller djurarter.
Markägaren har medgett att han tagit bort holmen, men ifrågasätter att den var biotopskyddad. Han menar att han inte orsakat någon skada. Tvärtom har han främst tagit bort diverse skrot, maskiner och taggtråd som hade kunnat skada människor och djur.

Någon husgrund har han inte kunnat se, och det har inte gått att fastställa när dessa försvann eller om mannen hade något med det att göra.
Lunds tingsrätt skriver i sin dom att det inte finns något som talar för att mannen förstod att det var en biotopskyddad åkerholme som togs bort. Men han är skyldig att känna till regelverket och skaffa sig den kunskap som behövs för att skydda miljön.

Därför ska han betala en företagsbot på 25 000 kronor, trots att han på senare tid återskapat en åkerholme i enlighet med ett föreläggande som länsstyrelsen riktade mot honom.

Viewing all 6433 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>